Intalnire cu prefectul

8 09 2009

COMUNICAT DE PRESA

Miercuri 9 septembrie de la ora 15,30 Prefectul Municipiului Bucuresti, Mihai-Cristian Atanasoaiei, se intalneste cu presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, in urma solicitarii Asociatiei.

Discutia se va concentra pe doua puncte:
1. Asociatia Salvati Bucurestiul a cerut Prefectului, inca din martie 2009, sa rezolve problema lipsei de transparenta a Consiliilor Locale ale Sectoarelor Municipiului Bucuresti in emiterea Planurilor Urbanistice de Detaliu – PUD.

Conform Legii 52/2003 a transparentei decizionale, PUD-urile, impreuna cu toate plansele, regulamentele si avizele aferente, trebuie sa fie publicate de site-urile Primariilor de Sector cu 30 de zile inainte de adoptare. In practica, nu numai ca PUD-urile nu sunt anuntate cu 30 de zile inainte, dar ele nu sunt disponibile publicului nici dupa aprobare. Mai mult, nici macar Arhitectul-Sef al Municipiului Bucuresti nu are acces la PUD-uri, iar in unele sectoare nici macar la lista celor aprobate!

Conform Legii, Prefectul Municipiului Bucuresti semneaza pentru legalitatea Hotararilor Consiliilor Locale de Sector. Asociatia Salvati Bucurestiul a cerut Prefectului, inca din martie 2009, sa nu valideze hotararile emise cu incalcarea Legii 52/2003. Asociatia va solicita Prefectului:
-explicatii pentru lipsa de reactie
-sa atace in instanta de contencios administrativ PUD-urile emise din martie 2009 pana acum
-sa reactioneze conform legii incepand din acest moment.

2. Exista mai multe cazuri de PUD-uri si de autorizatii de constructie emise ilegal de catre Consiliile Locale ale Sectoarelor si de catre Primariile de Sctor. Printre ele:
-PUD Piata Obor, care prevede constructia unui mall peste Piata Obor
-PUD Icoanei 2-8, care prevede un imobil de 13 etaje vizavi de Scoala Centrala
-PUD Dionisie Lupu 39-41, care prevede un imobil de 9 etaje
-PUD Maria Rosetti 38, care prevede un imobil de 10 etaje
-autorizatia de constructie pentru un imobil de 6 etaje in str. Popa Petre 5
-autorizatia de constructie pentru un imobil de 10 etaje in str. Aurel Vlaicu 120-122.

Pentru multe din aceste acte normative, chiar Inspectoratul de Stat in Constructii a semnalat Prefectului ilegalitatea. Desi legea il obliga sa atace in instanta de contencios administrativ actele normative ilegale emise de autoritatile publice locale, Prefectul Municipiului Bucuresti nu le-a atacat. Asociatia va solicita Prefectului explicatii pentru lipsa de reactie si ii va solicita in continuare sa atace in contencios administrativ aceste acte.

Asociatia Salvati Bucurestiul considera ca nerespectarea legii de catre autoritatile locale este principala problema a Bucurestiului in acest moment, si ca Prefectul Municipiului Bucuresti, garantul respectarii legii de catre autoritatile locale, este principalul vinovat. In conditiile in care discutia de maine nu va avea rezultatul dorit de Asociatie, aceasta va recurge la miscari de strada impotriva Prefectului Municipiului Bucuresti.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: