Pasajul Unirii este renovat

14 09 2009

Hai sa nu zicem din prima ca Sorin Oprescu se pregateste de prezidentiale. Doar sa observam ca e prima data cand se intampla ca o lucrare sa fie terminata atat de repede si, ce coincidenta, cel care a facut mare tam-tam de asta e chiar cel care se gandeste daca sa candideze.

In schimb, hai sa prezentam cateva aspecte ale noului Pasaj Unirii:

1. Peretii sunt placati cu tabla si granit; cineva spune ca ar fi si marmura.

Din ce stiam eu, acest pasaj trebuia consolidat, nu cosmetizat.

2. Un brau reflectorizant a fost instalat de-a lungul pasajului.

Eu ii gasesc doua utilitati posibile: fie pasajul nu e iluminat, insa aflam mai jos ca au adus instalatiile de iluminare la standarde europene; fie e nevoie de reflectorizante, cand vii cu 200 la ora, pentru a vedea clar marginile drumului ca sa nu iti zgarii masina. Care din astea o fi?

3. A fost montat un sistem de masurare a noxelor emise de autovehicule ce ii avertizeaza pe soferi ca nivelul de poluare a depasit limita maxima, ca trebuie sa inchida geamurile masinilor si sa isi seteze instalatia de ventilatie pe recircularea aerului din interiorul autovehiculului.

Oau! Nu era mai util un simplu panou care sa spuna direct lucrurile astea intrucat centrului orasului este oricum foarte poluat chimic si sonor? Tichia asta de margaritar imi aduce aminte de panoul electronic de la Universitate care ne anunta „daca” a fost depasit nivelul admisibil de noxe – el indica in permanenta acelasi lucru, va las sa ghiciti care.

Iar acum, ca am prezentat utilitatile pasajului renovat, sa mentionam un detaliu nesemnificativ din partea primariei: lucrarile de reabilitarea a pasajului nu au avut ca scop intarirea structurii de rezistentă a acestuia, din lipsă de fonduri.

Anunțuri

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: